Herhalde tarih kültürümüzü yıkılıncamı yapılacak?
Bu haberi sesli dinle
Sesli okumayı belirlenen oranda dinlerseniz haber gerçek okuma olarak sayılır ve kazanç koruma sisteminden geçerse yazar kazancına eklenir.
Kültür müdürümüz herhalde tarih kültürümüzü yıkılıncamı yapılacak?
Vay memleketim vay...
Sahipsiz bir kümbet görünümünden kurtarılamayan Çakırtaş (Amarat) Kul Yusuf kümbeti Iğdır'ın yaklaşık 11 kilometre. Kuzeyinde Çakırtaş köyünün batısında, bütünüyle yok olan bir mezarlığın arasında yer alır.
Tarihi eserlerin farkında bile değil. Vali bey ve kültür müdürünün neden kültür varlıkları konusunda ortak bir düşünce geliştirmediği ise sorgulanıyor.
Kümbetin etrafındaki telleri dökülürken, sahipsiz olduğu için bazı eklentilerde olmadığı dolayı üzüntü ile karşılanıyor. Kümbetin etrafı çer çöpten geçilmezken ve arkeolojik gençlerin, vali bey ve kültür müdürü'nün bu kümbetden haberinin olup olmadığı ise bilinmiyor.
Bu güzel eserlerin korunup tarih kültürümüz edilerek geleceğe taşınması gerekirken, bu yönde bir çalışmanın varlığının görülmemesi ise üzüntü ile karşılanıyor.
Benzer Haberler
Bu haberin konusuna göre seçilen diğer içerikler de ilginizi çekebilir.
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.