IĞDIR'DA SÜNNİ VE ŞİA MÜSLÜMANLARIN DİNMEYEN ORTAK ACISI: HZ. HÜSEYİN'İN YEZİD TARAFINDAN ŞEHİT EDİLİŞİNİN 1380. YILI ANILDI

IĞDIR'DA SÜNNİ VE ŞİA MÜSLÜMANLARIN DİNMEYEN ORTAK ACISI: HZ. HÜSEYİN'İN YEZİD TARAFINDAN ŞEHİT EDİLİŞİNİN 1380. YILI ANILDI

Peygamber efendimizin torunu Hz  Hüseyin'in , Kerbela da 72 yakınıyla birlikte susuz bırakılarak şehit edilmesinin 1380. yıldönümü olan aşura günü, Iğdır ve  çevresinde yaşayan binlerce Caferi mezhebine mensup  vatandaşın katılımıyla Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarında , ilçe ve köylerde  anıldı.

10 gün önce giren Muharrem ayıyla birlikte  camilerde oluşturulan siyahlar giymiş gençlerden ibaret deste guruplarının ve vatandaşların katılımıyla sabahın erken saatlerinde camilerde toplanan Caferiler zincirle dövünen,sine vuran deste guruplarına eşlik ettiler.

İsteyen vatandaşlar Kızılay kan merkezinin kurduğu çadıra giderek kan verdiler. Daha sonra binlerce  insan dağılarak evlerine gittiler. Hz. Hüseyni anma töreni de sona erdi.       Iğdır da da Caferiler, Yer altı çarşısı üzerinde kurulan Kızılay kan bağış bankasına  ''kan akıtmak'' geleneği yerine kan bağışında bulundular.       

Hz. Hüseyini anma  aşura programına   MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ’da katılarak kurulan platforumda programı izledi.Iğdır’da yaşayan Caferi ve Sünni vatandaşlarda iş yerlerini açmadılar. İş yerleri öğleden sonra açıldı.Proğrama Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ ve Melekli Belediye başkanı Eray Coşar dini ailimler vatandaşlar katıldı.Iğdır belediyesi vatandaşlara çorba adağı olanlar bisküvi pogca su çay dağıttılar öğlen saatinde de her cami binlerce kişiye ihsan yemeği dağıttı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.