İYİ Parti Grup Başkanvekili: Meral Akşener'in Adaylığı Konusu Gündemimizde Değil

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Altılı Masa'daki siyaset gündemini hareketlendiren açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Usta, Meral Akşener'in olası adaylığına ilişkin sorulara net cevaplar vermedi. Adaylık meselesinin şu an gündemlerinde olmadığını ve masada konuşulmadığını belirten Usta, partiler arasında mutabakatla karar alınması gerektiğinin altını çizdi. İYİ Parti'nin muhalefet masasına yeniden katılım konusuna da değinen Usta, yapılan hataların düzeltilmesi halinde kapılarının açık olduğunu belirtti. Bu gelişmeler, siyasi partiler arasında gerilimin yüksek olduğu bir dönemde dikkatle takip ediliyor.

Altılı Masa'da yaşanan siyasi gelişmeler sonrasında İYİ Parti'nin Grup Başkanvekili Erhan Usta, Meral Akşener'in adaylığına dair bir soruya yanıt verdi. Usta, "Meral Akşener'in adaylığına ilerleyen günlerde bakacağız. Konu, gündemimizde ancak şu an için öncelikli bir konu değil" açıklamasında bulundu. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılması sonrası, siyaset dünyasında hareketli günler yaşanıyor. Bu gelişmelerin ardından parti yöneticileri peş peşe açıklamalar yaparken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın yaptığı açıklama dikkat çekti. Usta, Akşener'in olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin soruya yanıt vererek, "Meral Akşener'in adaylığı konusunda henüz kesin bir kararımız yok. Bu konuyu önümüzdeki toplantılarda ele alacağız, ancak şu an için adaylık meselesi gündemimizde değil" şeklinde konuştu. Haberin ayrıntıları aşağıda yer alıyor.

YAPTIKLARI HATAYI DÜZELTECEK BİR İRADE ORTAYA KOYARLARSA BİZİM İÇİN KAPI AÇIK

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, yaptığı açıklamada, partilerinin muhalefet masasına yeniden katılma durumu hakkında şunları söyledi:

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, muhalefet masasına dönüşleri hakkında yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Eğer 'Biz yanlış yaptık, bundan sonra mutabakatla karar alacağız ve geçmişte yaptığımız hataları tekrarlamayacağız' şeklinde bir beyanat verilirse, kapı her zaman için açıktır. Ancak, şu anki durumda 6'lı veya 5'li masanın, Sayın Kılıçdaroğlu'nu aday göstermek için oluşturulduğu şeklinde bir algı oluştu. Bizim tutumumuz açık ve net: Kararlar mutabakatla alınacak. Bugüne kadar hep böyle yaptık ve bundan vazgeçmek istemiyoruz."

Usta, Akşener'in 6 Mart'ta yapılacak olan 'Liderler Buluşması'na katılıp katılmayacağı hakkında şunları söyledi: "İrade beyanı olursa, öyle olur. Ancak belli ki böyle bir irade beyanı olmayacak. Çünkü masanın başlangıcından itibaren ne için oluşturulduğu çok açık bir şekilde anlaşılmıştır."

AKŞENER ADAY OLACAK MI?

Erhan Usta, bir gazetecinin "Meral Akşener'in adaylığına ilişkin bir planlama yapılıyor mu?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi: "Bu konuda şu an için bir planlama yapmadık. Konu, partimizin gündeminde değil ve masada konuştuğumuz bir konu da değil. Ancak ilerleyen süreçte her şey aşama aşama şekillenecektir ve gerekli görüldüğü takdirde adaylık konusu da ele alınacaktır."

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler