Kahramanmaraş Depremi: 9. Gününde 3 Vatandaş Daha Kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin 9. gününde 3 vatandaş daha kurtarıldı.

Başta kurtarma ekipleri olmak üzere tüm ekip ve ekipmanlarla devam eden arama-kurtarma çalışmaları sonuç verdi. Görevliler tarafından enkaz altından sağ olarak çıkarılan 3 vatandaş, hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Depremin meydana geldiği ilk günden beri, kurtarma ekipleri tarafından enkaz altında arama-kurtarma çalışmaları büyük bir özveri ile sürdürülüyor.

Yetkililer, arama-kurtarma çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtti ve vatandaşlardan, deprem sonrası oluşabilecek herhangi bir tehlike durumunda hemen yetkililere haber vermelerini istedi.

Öte yandan, depremin ardından bölgeye gönderilen yardım ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor. AFAD, Kızılay, Türk Kızılayı, Taş Kümür Maden işçileri ve diğer sivil toplum kuruluşları, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bölgeye yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

Depremin etkisiyle zarar gören binaların tespit edilmesi ve hasarlı binaların yıkım işlemleri de devam ediyor. Bu süreçte vatandaşlar, evlerine girmeleri için binaların güvenli hale getirilmesi ve hasarlı binaların yıkımı konusunda yetkililerin uyarılarını dikkate almaları gerekiyor.

Kahramanmaraş Valiliği, depremin ardından yaptığı açıklamada, tüm vatandaşların can güvenliği konusunda duyarlı olmaları ve afetlere karşı tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

Son olarak, depremzedelerin yanında olan tüm kurum ve kuruluşlara, kurtarma ekiplerine ve gönüllülere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ülkemizde yaşanan doğal afetlerde birlik ve beraberlikle hareket ederek, zor zamanların üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler