Kılıçdaroğlu, özellikle depremle ilgili özel yasal düzenlemeler yapılması için çağrıda bulundu

Kılıçdaroğlu, afet bölgesini üçüncü kez ziyaret ederek depremle ilgili özel bir düzenlemenin gerekli olduğunu ve CHP olarak böyle bir düzenlemeye destek vereceklerini belirtti. Hükümeti eleştirirken, deprem bölgesindeki sorunları da tek tek sıraladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesini üçüncü kez ziyaret ederek İzmir Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi'ndeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, Defne ilçesindeki Abdullah Cömert parkındaki merkezde yürütülen ilk çalışmalar hakkında bilgi aldı ve şu sözleri dile getirdi:

Tesislerin kullanılamaz hale gelmiş olması Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin yaşadığı en büyük sorun. Diğer belediyelerin katkısı ile bu sorun da aşılacak.

Bundan sonraki aşama artık doğrudan barınma, beslenme, iş gibi temel sorunların çözümü olacak. O konuda da büyükşehir belediye başkanlarımız, kentin yeniden organize edilmesi, yeniden düzenlenmesi konusunda çaba harcıyor.

Başarılı olmamak için bir neden yok. Yeter ki çalışalım.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına hitaben "Tunç Bey'e söyleyin, eğer bir çadır boşta bulursa, mutlaka bu bölgeye göndermesi gerektiğini" belirtti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra İstanbul ve Tekirdağ büyükşehir belediyelerinin koordinasyonuyla yürütülen çalışmalar hakkında kapsamlı bir brifing aldı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul, Tekirdağ, Mersin, Aydın, Ankara ve Hatay büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay'da ilçeler üzerinden hizmetin sürdürülebilirliğini sağlamak için yoğun şekilde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Önceliklerinin kurtarma süreçlerini tamamlamak olduğunu ifade eden İmamoğlu, şimdi ise kalan insanların barınma, güvenlik, giyim kuşam gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını söyledi. Beslenme ihtiyaçlarının da öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan İmamoğlu, bu süreçte Hatay'daki insanların yanlarında olduklarını ve gereken desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.