Marvel'in Netflix Şovları, İncelendi ve Disney+'ta Derecelendirildi

Harika. Fantastik. Tekinsiz. Marvel'in popülaritesi, Marvel Sinema Evreni'nin (MCU) bir sinema devi olduğunu kanıtlaması ile son yirmi yılda katlanarak arttı. Bu başarı, artık Disney+ üzerinden yayınlanabilen Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders ve The Punisher adlı Netflix dizilerine kadar uzandı.

Ama hangi gösteri en iyisi? Hawkeye, She-Hulk ve Secret Invasion gibi diğer Marvel serileri arasında gidip geliyorsanız, sözde “Defender Saga”dan hangisi izlenmeye değer? Gerçek Marvel tarzında, hadi bu kahramanları birbirine düşürelim ve kimin galip geleceğini görelim.

6. Demir Yumruk

Netflix'ten kötü bir Marvel dizisi yok. Sadece bazıları diğerlerinden daha güçlü. Bununla birlikte, Iron Fist ile ilgili en kötü şey, dizinin yalnızca “badana” konusundaki yanlış anlamalara dayandığı için dizinin kötü olduğu iddiasıyla aldığı kritik darbedir. Daniel Rand (Finn Jones), mistik K'un-Lun şehrine yabancıdır, ancak bunun üstesinden gelir. Ve sadece Asya'dan gelen insanların dövüş sanatlarını öğrenebileceğini önermenin daha ırkçı olduğu söylenebilir.

Iron Fist'i kendi özelliklerine göre ele alın ve bunlar gerçekten çoktur.

Hikaye merak uyandırıyor, Marvel Evreni'nin diğer birkaç sinematik taksitin yaptığı bir bölümünü keşfediyor , sevimli ve keyifli bir koşu yapıyor. Danny, ailesinin ölümünün ardından uzun bir aradan sonra Rand Enterprises'a (kollarını açarak değil) geri döndüğü için manevi ve endüstriyel bir karışım var.

Iron Fist'in anlatımı iki sezon boyunca önemli ölçüde değişiyor ve aynı zamanda izleyicilere birçok ilginç görsel sunmak için estetiği de değiştiriyor. 23 bölüm boyunca, özellikle Joy ve Ward Meachum'a (sırasıyla Jessica Stroup ve Tom Pelphrey) ısınıyorsunuz ve 2. Sezonda, normalde büyüleyici Alice Eve tarafından oynanan bir Daredevil kötü adamı olan Typhoid Mary ile tanışıyorsunuz.

Ancak öne çıkan yıldız, son derece sevimli, yetenekli ve aksiyon sahnelerinde mükemmel olan Colleen Wing rolündeki Jessica Henwick.

5. Luke Cage

Luke Cage inkar edilemez bir tarza sahip ve belki de Netflix dizileri arasında en belirgin olanı. Bu, Sherlock'tan Paul McGuigan'ın yönettiği ilk iki bölümde özellikle yaygın. Luke Cage'in çabaları, BBC hit şovundaki çalışması kadar çarpık olmasa da, yeteneği, özellikle ikinci bölümde, Code of the Streets'te belirgindir.

Mike Colter, karakteri mükemmel bir şekilde yakalıyor, güçlü dış görünümünde parlayan bir sıcaklık ve kalp. 1. Sezon düşmanları Cottonmouth (Mahershala Ali) ve Diamondback (Erik LaRay Harvey) özellikle uğursuz olduklarını kanıtlıyorlar ve yine de bir şekilde çekiciler - onları geçmediğiniz sürece.

Çenenizi de düşürmek için kesinlikle adil bir payı var.

Ne yazık ki, ilk bölüm temalarını çok yavaş sürüklüyor ve tanıtıyor. Aslında, Moment of Truth'da Luke, güçlerini yalnızca bir kez gösterir. Neyse ki tempo artıyor ve 2. Sezon, özellikle Bushmaster (Mustafa Shakir) ve Mariah Stokes-Dillard (Alfre Woodard) arasındaki şiddetli rekabette yeni zirvelere ulaşıyor.

Oldukça etki bırakan iki ekstra karakter daha var: Luke Cage'in sevilen Harlem'i; ve besteciler Adrian Younge ve Ali Shaheed Muhammed'den hip hop-caz füzyonu.

4. Cezalandırıcı

Frank Castle, Netflix'teki ilk çıkışını Daredevil'in 2. Sezonunda yaptı ve Jon Bernthal'ın performansı, Punisher'ın suça karşı devam eden savaşına odaklanan bu iki sezonluk gösteriyle sonuçlandı. Bu, başlangıçta geri çekilmek konusunda isteksiz göründüğü bir hayattır, ancak adalet ve intikam ihtiyacı kısa sürede onu alt eder.

Tüfeği tüm yeraltı suç dünyasına eğitimli olan kanunsuz, bunu hak edenleri cezalandırıyor. Onun dışında hiçbir şeyde durmayacak.

İşkencede yanlış bir şey görmüyor. Sonuçta, suçlular bunu hak ediyor. Kendisiyle Yenilmezler gibi kahramanlar arasındaki tek farkın bu olduğunu savunuyor : Frank yapılması gerekeni yapacak.

Castle'ın arayışının nedeni Daredevil'de belirlendi, ancak The Punisher'ın 1. Sezonu esasen hala bir başlangıç ​​hikayesidir ve Frank'in kederi anlatı boyunca itici güçtür. Birçoğunun beklediğinden daha yavaş, daha düşünceli bir başlangıcı var, ancak sağlam bir karakter çalışması oluşturmada ve gerilimi artırmada iyi çalışıyor.

Dövüş sahneleri kanlı ve parlak ve Marvel, Frank'in eylemlerinin ve duygularının acımasızlığından çekinmiyor. Billy Russo ile olan geçmişi, özellikle 1. Sezon boyunca gözler önüne seriliyor ve ürkütücü kötü adam, sezon finalinde çizgi roman takma adı Jigsaw'a geçiyor.

Alışılmadık bir şekilde, Sezon 2'deki baş kötü adam, çizgi romanlardan herhangi birine dayanmayan orijinal bir karakterdir. Bununla birlikte, John Pilgrim, görünüşe göre zorlu suikastçı Mennonite tarafından bilgilendirildi.

3. Savunmacılar

Kahramanların etkileşime girdiğini görmek her zaman çok eğlencelidir. Aslında, Marvel Comics'i rakiplerinden hızla ayıran şeylerden biri, en büyük isimlerinden ikisi olan Namor ve orijinal android Human Torch'u Marvel Mystery Comics #8 (1940) ile karşı karşıya getiriyor.

Claire Temple'ın (Rosario Dawson) kilit rolü oynadığı diğer şovlarda bazı karakterlerin buluştuğunu ve kesiştiğini görmüştük; aynısını The Defenders'da da yapıyor, bu yüzden toplantıları organik ve huzursuz ittifaklar yakında kuruldu.

El ve Elektra'yı (Élodie Yung) içeren arsa, Daredevil ve Iron Fist'ten devam ediyor.

Bunları ilk kez görmüş olmanız çok önemli değil, ancak en azından Daredevil Seasons 1 ve 2'yi önceden izlediyseniz, kesinlikle daha fazla duygusal bir bağlantı ve anlayış kazanacaksınız. (Dahası, The Defenders, muhteşem çizgi roman hikayesi Born Again'in gevşek ama keyifli bir uyarlamasıyla 3. Sezona güzel bir şekilde giriyor.)

Sadece sekiz bölümden oluşan (ki bu onu tıkınırcasına izlemek için harika bir dizi yapar ), anlatı daha sıkı, daha çok Disney+'daki WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier ve Moon Knight gibi diğer Marvel şovlarının gergin hikaye anlatımına benziyor. .

Asıl keyif, başrolleri ve destekleyici oyuncu kadrosunun etkileşimini izlemek. Hemen başlamasalar da (bunun eğlencesi nerede?), dördüncü bölüm Royal Dragon'da dinamikleri sağlamlaşıyor ve yol daha pürüzsüz ilerliyor - aralarında yeniden bir bölünme oluşmadan hemen önce.

2. Jessica Jones

Marvel kanonuna yaklaşan Jessica Jones, televizyon uyarlaması için hemen göze çarpmayabilir. Yine de Netflix, muhteşem kara film tonunu yansıtarak beğenilen çizgi roman serisinin hakkını verebileceğini kanıtladı.

Dizinin büyük bir kibiri var: Jessica Jones, insanüstü güce sahip bir özel dedektif. O isteksiz bir süper kahraman.

Krysten Ritter'ın Jessica'sı huysuz, alaycı, bazen korkunç ama içinde derinlere yerleşmiş sevecen bir doğaya sahip. Bu, en yakınları ve en sevdikleri için zor kararlar vermek zorunda kaldığı 2. Sezonda öne çıkıyor.

Luke Cage, Misty Knight'ı (Simone Missick) tanıtırken, Jessica Jones ayrıca başka bir çizgi roman kahramanı daha ağırlıyor: 2. ve 3. Sezonda daha fazla odaklanan Trish Walker, diğer adıyla Hellcat (Rachael Taylor). Doctor Who'dan David Tennant'ın oynadığı Kilgrave ile ilişkisi.

Kilgrave'in gücü manipülasyondur. Dediğini yaparsın - sorgusuz sualsiz. Çizgi romanlarda Mor Adam olarak bilinen Jess'e olan takıntısı şaşırtıcı derecede korkutucu. Bu, fiziksel ve zihinsel olarak bir güç oyunudur ve dizinin istismarı ve TSSB'yi keşfetmesine izin verir.

Yavaş bir tempo da dahil olmak üzere bazı küçük sorunlar var. Jess'in işi gerektiği gibi araştırılmamıştır ve Will Simpson'ın (Wil Traval) potansiyeli hiçbir zaman tam olarak gerçekleştirilemez. Bununla birlikte, Jessica Jones, ağır konulara hassas yaklaşımı, en iyi MU kötü adamlarından biri ve Krysten Ritter için zaman ayırmaya değer: manyetik, karmaşık ve garip bir şekilde sevimli bir lider.

1. Gözüpek

İlk Marvel Netflix orijinali olarak, Daredevil'de çok şey vardı. Beklentilerin ağırlığı korkutucu derecede büyüktü. Neyse ki Daredevil, Korkusuz Adam'dır.

Karşıdan gelen bir arabadan bir yabancıyı kurtaran Matt Murdock (Charlie Cox), radyoaktif madde tarafından kör edildi. Ancak bu, diğer duyularını güçlendirdi ve ona radar benzeri bir farkındalık şeklinde ekstra bir avantaj sağladı. Kalp atışlarını duyabilir. Adrenalinin kokusunu alabilir. Tamamen karanlıkta "görebilir".

Tabii ki Matt'in hepsi bu değil: O Şeytan kılığına giren bir Katolik avukat! Kendisi bir canavara dönüşmeden önce ne kadar ileri gittiğini sorgularken, Hell's Kitchen'ı paramparça eden kötülükleri durdurmak zorundadır.

Cox, Daredevil olarak olağanüstü. İnanılmaz derecede düşünceli, büyüleyici ve katmanlı bir performans. Etkileyici akrobasileri olmasaydı, gerçekten kör olduğuna yemin edebilirdin. Benzer şekilde, Vincent D'Onofrio da role derinlik ve şaşırtıcı bir hüzün getiren nefes kesici bir Wilson Fisk'tir (Kingpin). Ona sempati duymamak elde değil.

İkisi de çok iyiydi, Spider-Man: No Way Home ve Hawkeye (her ikisi de 2021) aracılığıyla MCU'ya entegre edildiler.

Daredevil'in tek seferlik aksiyon sahneleri özellikle dikkat çekicidir. Cut Man'deki muhteşem koridor dövüşüne göz atın; New York's Finest'teki merdiven boşluğu varyasyonu; ve Blindside'daki 11 dakikalık hapishane kavgası.

Daredevil'ı tanımlayan tek şey inanılmaz aksiyon sahneleri değil. Aynı zamanda Daredevil'in ilişkileri: 3. Sezonda Bullseye (Wilson Bethel) dahil düşmanlarıyla; en iyi arkadaşı Foggy Nelson (Elden Henson); ve aşkları Karen Page (Deborah Ann Woll) ve Elektra ile.

Daredevil'in her bölümü, programı modern zamanların en büyük TV şovlarından biri olarak pekiştiriyor .

Disney+: Marvel'in Yayın Evi

Tüm bu diziler şimdi Netflix'te iptal edildi, ancak bu kahramanların ve kötü adamların sonu değil. Şimdi yalnız Marvel'a geri döndüler , bu nedenle yeni bir çoklu olasılıklar açıldı. Ayrıca, What If?, Agents of SHIELD ve Runaways dahil olmak üzere izlenecek çok şey var!

Ve tüm Marvel serilerini Disney+'a yüklediyseniz, neden daha fazla aksiyon, gizem ve macera için çizgi roman maceralarını keşfetmiyorsunuz?

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri