Sivas'ın Gürün ilçesi de afet bölgesi olarak ilan edildi

Sivas'ın Gürün ilçesi son depremlerle birlikte hayatı etkileyen afet bölgesi ilan edildi. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar'ın yaptığı açıklamalar ise öngörülen deprem aktivitesinin hızlandığına işaret ediyor. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından 8.550 artçı sarsıntının kaydedildiğini belirten Tatar, normalde 4 aylık bir sürede gerçekleşmesi beklenen deprem sayısının sadece 17 günde yaşandığını açıkladı. Bu nedenle bölgedeki vatandaşların çok ciddi bir travma içinde olduklarını ifade eden Tatar, hasarlı binalardan uzak durmanın önemine dikkat çekti. Bölgedeki en önemli risklerden biri ise kaya düşmesi tehlikesi. Bu riskler tespit edildikçe, vatandaşlar buralardan tahliye ediliyor. Bu gelişmeler, Türkiye'deki deprem gerçeği ve doğal afetlere hazırlık konusunda yeniden düşünülmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, yaptığı açıklamada son 17 günde beklenen birkaç aylık deprem sayısının kaydedildiğini belirtti. Bu durum, öngörülen deprem aktivitesinin hızlandığına işaret ediyor.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, son dönemde yaşanan depremler ve alınacak önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Orhan Tatar, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından yaptığı açıklamada, 8.550 artçı sarsıntının kaydedildiğini ve normalde 4 aylık bir sürede gerçekleşmesi beklenen deprem sayısının sadece 17 günde yaşandığını belirtti. Bu sözleriyle dikkat çeken Tatar, depremler ve artçıları hakkında önemli bir bilgi vermiş oldu.

Orhan Tatar'ın açıklamalarında öne çıkan ifadeler şunlar oldu:

Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 8.550 artçı sarsıntının yaşandığını ve her 3 dakikada bir artçı sarsıntılarının geldiğini belirtti. Deprem bölgesindeki vatandaşların çok ciddi bir travma içinde olduklarını da bildiğini ifade etti. Ayrıca, geniş bir bölgeyi etkileyen ve birbirini tetikleyen deprem sonucunda 5'in üzerinde artçı sarsıntıların yaşanabileceğini söyledi. Bu nedenle, artçı sarsıntıların devam edebileceğini ve vatandaşların hasarlı binalardan uzak durmalarının önem taşıdığını vurguladı.

Gürün ilçesi depreminin ardından Sivas'ın Gürün ilçesi, hayatı etkili afet bölgesi ilan edildi. Deprem bölgelerinde hasarlı binalardan eşya alımı yasaklandı ve vatandaşların bu yasağa harfiyen uymaları gerekiyor.

Bölgedeki en önemli risklerden biri kaya düşmesi tehlikesi. Bu riskler tespit edildikçe, vatandaşlar buralardan tahliye ediliyor.

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, her 3 dakikada bir meydana gelen artçı sarsıntıların büyük çoğunluğunun vatandaşlarımız tarafından hissedilecek büyüklükte olduğunu söyledi. Tatar, birbirini tetikleyen depremler sonucunda önümüzdeki günlerde 5'in üzerinde artçı sarsıntıların yaşanabileceğine dikkat çekti ve vatandaşların hasarlı binalardan uzak durmaları gerektiğini vurguladı.

Sonuç olarak, Türkiye'nin deprem riski yüksek bir bölgede bulunduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar'ın açıklamaları, deprem aktivitelerinin öngörülen seviyeden daha hızlı gerçekleşebileceğini gösteriyor. Bu nedenle, herkesin deprem hazırlıklarını yapması ve deprem anında doğru davranışları sergilemesi çok önemlidir.

Özellikle deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın, AFAD tarafından verilen talimatlara harfiyen uymaları gerekmektedir. Hasarlı binalardan uzak durulması, tahliye edilen alanlara gitme, yangın, elektrik kesintisi ve benzeri durumlara karşı tedbirli olunması gibi önlemler alınmalıdır.

Tüm vatandaşlarımıza, deprem gibi afetler karşısında bilinçli davranışlar sergilemeleri ve afet öncesi, sırası ve sonrasında gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulunuyoruz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
10 May 2024 12:04 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
1 May 2024 15:10 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
30 Nis 2024 3:51 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri