Terk edin, yeniden vurabiliriz

Suudi Arabistan'ın petrol işletmeyi Aramco geçtiğimiz günlerde silahlı droneların hamlene uğramıştır. Hamleyi üstlenen Husiler, "Suudi Arabistan petrol kuruluşu Aramco'da bulunan firmaları ve yabancıları uyarıyoruz. Her an yine vurabiliriz" söylemesini yaptı.

Suudi Arabistan'ın petrol işletmesine yapılan atakların ekoları sürerken yeni bir atak tehdidi geldi.

Yemen'deki iç savaşın taraflarından İran yardımlı Husiler grubu Saudi Aramco'ya yapılan silahlı drone hücumunu üstlenmişti. Grup yeni bir söyleme yaparak bölgedeki işletmeleri ve yabancıları uyardı.

Husiler tarafından yapılan söylemede, "Suudi Arabistan petrol kuruluşu Aramco'da bulunan işletmeleri ve yabancıları uyarıyoruz. Her an yine vurabiliriz" ifadeleri kullanıldı. 

Suudi Arabistan'ın petrol işletmeyi Aramco'nun kuruluşlarına yapılan hamlenin ardından gözler bölgeye çevrildi.

Husiler hücumu üstlenirken Suudi Arabistan petrol imalinin 2 kuruluşta geçici olarak durdurulduğuna söyledi. Hücumların ardından kuruluşlarda yangın çıkmıştı. Bu ilanın ardından küresel petrol maliyetleri yükselişe geçerek varil başına 65 dolar oldu. 

Washington hücumun artta İran'ın bulunduğunu söyledi ancak bu söylemeler Tahran tarafına reddedildi. Suudi Arabistan ise Amerika Birleşik Devletlerinin aksine İran'ı yargılamadı.

Saldırıyı üstlenen Husiler, senelerdir iç savaşın pençesinde olan Yemen'deki hükümet karşıtı taraflardan biri. İran takviyeli Husiler, Suudi Arabistan liderliğindeki Yemen ortak yönetiminin ağır hava hücumlarına maruz kalıyor. 

Yemen'de Husilerin hakimiyetindeki bölgeden zaman zaman Suudi Arabistan'a füze hamlesi tertip ediliyor. Riyad yönetimi çoğunlukla hamlelerin hava korunma sistemleri tarafından engellendiğine söyledi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri